Manifest

MANIFEST DE SUPORT A LA CANDIDATURA UNITÀRIA DE SOM POBLE I ERC PER LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 26 DE MAIG

Després de quaranta anys amb alcaldes del PSC i de CiU al Vendrell, necessitem un canvi profund.

L’estancament progressiu que pateix la nostra vila requereix noves maneres de fer política.

Ens cal una aposta valenta, que defensi les persones, el territori i els emprenedors locals, i que no s’empetiteixi davant dels poders fàctics, del mateix municipi però també a escala global, que impedeixen la transformació que es mereix El Vendrell.

Per això volem expressar públicament el nostre suport a la candidatura Som Poble – ERC – AM. Una candidatura que representa l’oportunitat d’un canvi real que pot fer-nos progressar com a vila i com a ciutadania.

Reclamem una nova manera de fer política

Estem cansats de veure sempre la mateixa manera de fer. Cal posar fi als que han convertit la política en una representació teatral on cadascú actua segons el seu rol i on mai s’acaben tractant els problemes d’una manera profunda, humana i seriosa. Una representació on l’objectiu últim no són les persones, sinó les quotes de poder partidista, el manteniment dels privilegis, les xarxes clientelars i la mirada de curta volada, desatenent el present i incapaç de projectar-se en el futur que han de viure les noves generacions.

Creiem que Som Poble – ERC – AM està en disposició de capgirar aquesta situació. Els seus candidats són persones que es postulen amb vocació de servei, no de privilegi, aliens a les dinàmiques partidistes de l’Ajuntament. Sabem, però, que no és suficient, i que la representació política només té sentit si és capaç de reinventar la democràcia municipal i actuar com un contrapoder, sotmès al principi de subsidiaritat respecte dels interessos col·lectius.

Demanem polítiques d’esquerra al servei de les persones

Necessitem un nou govern municipalista que:

  • Aposti per la participació ciutadana i la transparència com a eines d’aprofundiment democràtic, on la ciutadania tingui tot el dret a decidir.
  • Promogui un servei públic de qualitat amb un ajuntament que sigui capaç de donar respostes a les demandes de la ciutadania i que lluiti per recuperar serveis que, segons el nostre parer, haurien de ser de gestió pública municipal.
  • Treballi per la justícia social, la igualtat i una fiscalitat justa i sostenible, apostant de veritat per l’educació i la formació.
  • Estableixi un nou model econòmic on la promoció econòmica es fonamenti en la defensa del petit comerç, un turisme no extractiu, menys massiu i estacional, el sector primari, les empreses de valor afegit i l’economia circular.
  • Implanti un model urbà nou, no especulatiu, defugint de les grans operacions urbanístiques, que tingui com a objectiu principal garantir el dret a un habitatge digne i un espai públic de qualitat i segur.
  • Promogui els valors ecològics i patrimonials, les energies renovables, el reaprofitament de recursos i protegeixi i recuperi els espais d’interès natural i paisatgístic.
  • Estigui al costat de les persones, de totes, enderrocant prejudicis i estigmes, entenent que la diversitat funcional no és una limitació o una diferenciació, i posi a l’abast de tothom mitjans de desenvolupament personal.
  • Faci front, des d’una perspectiva clarament feminista, al corrent masclista que es propaga des la dreta.

Volem un equip potent preparat per governar

Creiem que l’acord entre Som Poble i ERC, promogut des de les bases d’aquestes organitzacions, és una aposta guanyadora amb l’objectiu de recuperar El Vendrell. Al davant hi ha un equip preparat per esdevenir un govern honest, valent, sensible, innovador, ecologista i progressista que nosaltres estem disposats a recolzar, sense defugir la funció crítica per afrontar els reptes que plantegi una població inquieta, activa i disposada a l’autogovern.

El Vendrell, a 22 d’abril de 2019

All Rights Reserved