Nota de premsa sobre el patrocini de FCC a la capitalitat de la cultura catalana del Vendrell 2020

El Vendrell serà la capital de la cultura catalana aquest any 2020, un fet anunciat durant l’anterior mandat, però que ha comptat, per part de l’equip de govern, amb total opacitat pel que fa als actes i activitats previstes durant aquest any de capitalitat, que no s’ha treballat de manera conjunta amb les entitats culturals de la vila i no s’ha informat en cap moment sobre com es pensava finançar.

En els darrers  dies vàrem descobrir que l’Ajuntament del Vendrell pensa finançar aquesta despesa mitjançant la donaciód’empreses privades, cosa celebrada a les xarxes socials de l’Ajuntament. Lluny de compartir aquest optimisme postís i injustificat, des de Som Poble-ERC veiem amb preocupació que siguin grans empreses privades instal·lades al Vendrell (i per tant amb interessos al municipi) les que subvencionin part de les activitats que hauria d’assumir el mateix Ajuntament.

El fet resulta encara més preocupant quan observem que una d’aquestes empreses no és altra que FCC, que ha fet una aportació de 25.000€. Actualment, FCC és l’empresa que gestiona la neteja viària del Vendrell, i també és el soci privat de l’empresa comarcal mixta Ecobp, responsable de la recollida de residus. És un fet evident i denunciat públicament que els serveis de neteja del municipi són clarament insuficients des de fa anys, un fet que ha reconegut el mateixalcalde, Kenneth Martínez. Una responsabilitat que recau sobre l’Ajuntament, però també sobre FCC, una empresa que ha comptat sempre amb una gran connivència i permissivitat per part del poder polític, malgrat les evidents deficiències dels serveis prestats per l’empresa.

Per altra banda, no hem d’oblidar que l’esmentat contracte de neteja viària de l’Ajuntament del Vendrell amb FCC, va donar-se per finalitzat al febrer de 2016 amb la qual cosa ara mateix ens trobem en una situació de total irregularitat. Això va suposar que FCC presentes una demanda judicial contra l’Ajuntament reclamant una quantitat d’uns 800.000 €, una demanda que avui dia encara no s’ha resolt.

No volem els diners de FCC, no volem els diners d’una empresa que ha estat corresponsable de les deficiències del servei municipal de neteja viària, que té una demanda judicial presentada contra l’Ajuntament. No volem els diners de FCC i exigim que l’Ajuntament del Vendrell anul·li el conveni signat, i que per una qüestió ètica i de dignitat retorni els 25.000 € rebuts.

Som Poble – ERC

20/01/2020

Post a comment