És només qüestió de voluntats

Aixecar-te un matí amb la notícia que se suspèn tota la programació del Temporada, un dels esdeveniments culturals més importants que organitza l’empresa municipal Prosceni El Vendrell, genera una tristesa inexplicable. Saber que s’hauran de trencar il·lusions de persones que hi porten treballant tot l’any, veure com la cultura és un dels sectors més afectats per la Covid. Saber que s’hauran de cancel·lar contractes ja signats. I sí, potser la situació ens obliga i sigui una decisió encertada, però, genera això, tristesa.

I de sobte li dónes unes quantes voltes al tema. Dius, formo part del Consell d’Administració d’aquesta mateixa societat organitzant, Prosceni. Per què si la mateixa societat va aprovar fer el Temporada, no és el mateix òrgan qui decideix suspendre’l?

T’aixeques un altre dia amb la notícia que el Festival Pau Casals, com també el Temporada, organitzat per Prosceni, també se suspèn. La mateixa sensació t’envaeix. Però, aquest cop ja no s’entén perquè no es convoca el Consell d’Administració. Qui està prenent les decisions en nom meu?

I clar, saps que parlant en temes jurídics, com a conselleres i consellers som corresponsables de les decisions que es prenen . Com a consellera m’agradaria saber, almenys, si tindrem alguna conseqüència pel que fa a la cancel·lació dels contractes. Com afectarà els resultats de la societat i si s’haurà de refer el pressupost, entre altres qüestions que sorgeixen.

Però ei, tornes a fer una pausa per analitzar els perquès i t’adones que fa dos mesos vas demanar una informació concreta sobre la Capitalitat de la Cultura Catalana i tampoc en saps res. Que no hi ha informació sobre la Covid i els seus impactes per part de l’Ajuntament als grups municipals des del 20 d’abril. Que al ple ordinari del mes d’abril, el mateix govern va votar a favor de presentar al ple, recalcant, al ple, una línia de subvencions per a PIMES i autònoms i t’aixeques amb la seva publicació al BOPT. No dic que estigui malament, cal prendre mesures urgents, però tenint en compte la gravetat de la situació present i, probablement, futura, caldria escoltar les millores que possiblement els grups municipals o la ciutadania tinguin al respecte.

Però clar, tot és qüestió de voluntats.

Salima El Youssoufi Hadri

Regidora de SP-ERC a l’Ajuntament de El Vendrell i Consellera de Prosceni El Vendrell

Post a comment