Entusiasme i convicció d’èxit en l’acte central de la campanya de Som Poble-ERC al Vendrell

El número 1 de la llista de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell, Marc Robert, va posar el focus en la nul·la credibilitat de les propostes electorals dels que “han governat sempre” i Gabriel Rufián va portar paraules d’ànim i fermesa d’Oriol Junqueras, des de Soto del Real. Però el missatge més significatiu de l’acte central de campanya de Som Poble-ERC el va donar el públic assistent. El Teatre Àngel Guimerà de la Lira era ple a vesar, reflectint la gran expectativa que ha despertat la candidatura unitària d’esquerres.

Molts dels assistents, reconeguts votants de diferents partits polítics en el passat, es reconeixien i es saludaven amb gestos d’aprovació que venien a dir “jo també soc aquí!”. A mesura que avançava l’acte les expectatives del públic semblava que es transformaven en la convicció que l’alternativa que farà possible el canvi a l’Ajuntament i és la candidatura de Som Poble-ERC, fins arribar al tancament de l’acte amb els més de 400 assistents corejant: “Guanyarem!, Guanyarem!”.
Va tancar l’acte el cap de llista, Marc Robert. Va definir la candidatura com expressió del compromís social de gent com ell, que ha treballat molts anys per la preservació del patrimoni natural des del GEVEN i ara ha assumit el compromís d’encapçalar una proposta política alternativa. En aquest sentit Robert ha denunciat que les propostes dels que han governat de “tota la vida” el municipi i “ara diuen que en 4 anys faran allò que no han fet en 40, no es mereixen cap credibilitat”. Amb rotunditat ha afirmat: “jo, no me’ls crec”, i ha fet una crida a votar per Som Poble-ERC per construir una alternativa de govern creïble.

L’acte va començar amb les intervencions d’Eva Mata (número 2), exposant la proposta de recuperació del control dels serveis municipals ara en mans privades, de Josep Mañé (número 6) explicant la necessitat d’implicar activament el consistori per solucionar el problema de l’habitatge, de Salima El Youssoufi (número 5), defensant la necessitat de fer polítiques feministes des de l’Ajuntament i de Sito González en nom dels més de 140 veïns que han signat el manifest de suport a la candidatura convençuts que és l’hora del canvi al Vendrell.

Gabriel Rufian va intervenir per denunciar l’anomalia d’un estat autoritari que empresona els joves d’Altsasu per una baralla de bar mentre deixa en llibertat als membres de “la manada”, condemnats en ferm per violació. Va evocar els fets de l’1 d’Octubre i la convicció democràtica dels presos polítics defensant la dignitat de tot el poble i va transmetre un missatge d’Oriol Junqueres: “el camí és guanyar les eleccions”, un i altre cop, ara municipals i europees.
Tant els membres de la candidatura com el públic van sortir de l’acte amb la convicció que Som Poble-ERC farà un gran resultat el 26 de maig.
_______________________________

Post a comment