Som Poble-ERC és l’alternativa a endeutar-se sense control i enfonsar de nou el municipi

Els partits que han governat els últims quatre anys és posen medalles de bona gestió assegurant que han reduït molt el deute. Tot i això, l’any 2018 per cada 13 euros d’inversió l’Ajuntament del Vendrell en va pagar 16 als bancs per eixugar el deute acumulat, que encara supera el 100% del pressupost municipal. Som Poble-ERC recorda a aquests partits que han estat ells els responsables d’aquest brutal endeutament i demana passar comptes.

La reducció del deute s’ha fet aplicant grans retallades en el pressupost i pujades d’impostos, com l’IBI que ha augmentat un 33% des de 2011. Tot i així no s’han aconseguit equilibrar els comptes municipals i el deute encara es menja un 16% del pressupost municipal. Aquest desastre econòmic el seguim pagant entre tots els vendrellencs i vendrellenques, i és lícit preguntar-se si els diners de l’Ajuntament s’han utilitzat de manera correcte, responsable i en benefici de la ciutadania.
Per aquest motiu, Som Poble – ERC aposta per a realitzar una auditoria del deute i dels comptes municipals, que de manera transparent i amb participació ciutadana analitzi els comptes de l’Ajuntament i de tots els organismes municipals.

El Vendrell necessita noves inversions. La candidatura unitària d’esquerres es planteja fer-les amb seny i prioritzant aquelles que tenen un retorn directe per a la ciutadania, en comptes dels grans projectes que alguns defensen en campanya electoral i que no responen a les necessitats reals. El programa de Som Poble-ERC es presenta doncs com l’alternativa al risc de tornar a endeutar-se sense control i enfonsar de nou el municipi que representen els partits que han governat durant 40 anys.
____________________________________

Post a comment