Pla de xoc de Som Poble-ERC per un Vendrell net i endreçat

Dignificar la via pública és una de les tasques pendents més urgents d’encarar al municipi. Els ciutadans no es mereixen el dèficit de la neteja viaria que pateixen, un problema que els partits que han governat la vil·la no han sabut o no han volgut afrontar, segons la candidatura de Som Poble-ERC.

La proposta de la candidatura unitària d’esquerres és estudiar i executar un pla de xoc per a la millora de la neteja viària, recuperar el control municipal del servei que ara gestiona una multinacional amb un contracte prorrogat que va expirar l’any 2015 i combatre les conductes incíviques a través de la sensibilització, les sancions i la divulgació extensiva dels resultats.

Cal tenir en compte que el cost del servei de neteja viaria representa pràcticament el 10% de les despeses corrents en bens i serveis, dos milions d’euros anuals. Tot i així el servei és deficient en moltes zones del municipi, en especial a les platges i urbanitzacions. Per Som Poble-ERC el fet que pràcticament totes les candidatures en parlin en els seus programes electorals prova que es tracta d’un problema greu. Però es pregunta ¿quina credibilitat tenen les propostes d’aquells que han governat fins ara i no han fet res per solucionar el problema de la neteja? Per què hauríem de confiar en que ara ho facin?
En l’actual mandat ERC va desenvolupar un pla de municipalització del servei que va comptar amb l’aval de la Generalitat, i que amb el mateix cost suposava una millora del servei i condicions laborals dignes pels treballadors i les treballadores. Però el govern del PSC i Junts per Catalunya no ha volgut fer.

Per la candidatura unitària d’esquerres, a mig i llarg termini el problema es reproduirà un i altre cop si no es combat l’incivisme entre la població. Ha de formar part del procés de cohesió i millora social del municipi l’educació i sensibilització sobre la dignificació de l’espai públic i en especial la neteja. Cal sancionar els casos més greus i fer públiques totes aquestes accions i els seus resultats com a mesura de prevenció i exemple.
____________________________________

Post a comment