Tornem a la casella de sortida

El Ple de l’Ajuntament del dilluns 17 de febrer ha servit per tornar a la casella de sortida amb la reedició dels pactes socio-vergents que han mal-governat El Vendrell des de fa més de deu anys. Junts pel Vendrell sembla haver superat el trauma del 155 i s’ha sumat al govern PSC-Ciutadants-AVP per aprovar el pressupost del 2020. I ho ha fet amb l’argument de la continuïtat respecte a l’anterior mandat. Com si les coses al municipi no estiguessin prou malament. Com si no fossin necessaris canvis radicals per sortir del pou. La majoria del Ple s’apunta a més del mateix.

Amb aquests suports l’equip de govern ha consolidat la política d’exclusió de l’oposició de la gestió municipal. Tant Som Poble-ERC com Podem i Primàries van criticar que el govern ni tan sols els ha informat prèviament dels comptes, molt menys ha intentat consensuar cap acció o partida. Per això no hi van poder presentar esmenes. A més van denunciar que són uns pressupostos al servei de la consolidació del govern, amb els sous dels seus regidors com la partida que més creix, mal camuflada entre el creixement general de la despesa de personal. I van demanar explicacions d’una sèrie d’incongruències en els números presentats.

A l’equip de govern el debat dels pressupostos li ésabsolutament igual. Una formalitat. L’únic que compta és la votació. I això ho portava resolt des dels despatxos. A porta tancada. Per això el regidor, Baltasar Santos, no va resoldre cap dels dubtes plantejats ni respondre a les crítiques formulades. Pilotes fora, com de costum. I així, en el “debat més important de l’any”, l’alcalde Kenneth Martínez tampoc va intervenir.

Farà res aquest any l’Ajuntament per pal·liar l’emergència sòcio-econòmica del municipi? Per la inclusió social? Per la crisi de l’habitatge? Al pressupost no hi ha respostes. Al Ple en el millor del casos la resposta va ser: “Que ho faci la Generalitat”.

El Ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la proposta de Som Poble-ERC de crear la figura del Síndic del ciutadà com un canal de participació ciutadana i de control de l’administració municipal. Altres mocions aprovades fan referència a la millora del paviment de la Rambla i millorar els terminis de tramitació de les obres majors, presentades per Primàries, i de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona, presentada per Podem. En canvi es va rebutjar la proposta d’organitzar cursos de socorrisme per a joves.

🎥 Valoració del Ple per part de Lluis Navarrete, regidor de Som Poble-ERC

Post a comment