Som Poble-ERC demana que s’aclareixin els fets del passat divendres a la Carretera de Valls i es determinin les responsabilitats de qui va autoritzar-ho

Davant els fets del passat divendres 17 d’abril al Vendrell, quan una gran quantitat de persones van trencar el confinament i les mesures de seguretat que decreta l’estat d’alarma davant la pandèmia provocada per la COVID-19, volem manifestar el següent:

  • Tot i que existia una comunicació prèvia de l’activitat a realitzar, és d’una gran irresponsabilitat per part de l’Ajuntament permetre-la sense donar unes pautes clares sobre la correcta manera de fer-ho.

  • Tot i que l’estat d’alarma, en el seu article 11, estableix que es condicionen l’assistència a llocs de culte i cerimònies civils i religioses a l’adopció de mesures organitzatives consistents en evitar aglomeracions de persones, a la vista dels fets aquesta premissa no ha estat tinguda en compte en donar l’autorització per aquest esdeveniment.

  • És pecar d’il·lusos o de massa “optimistes” pensar que un fet com el que estaven autoritzant no comportaria una afluència important de persones sense vetllar de forma efectiva pel compliment d’unes rigoroses mesures que evitessin trencar el confinament

  • L’aglomeració de persones es va transformar en un probable focus de contagi i es van trencar les limitacions que estableix l’actual estat d’alarma.

Des de Som Poble-ERC volem manifestar també la nostra disconformitat davant la irresponsabilitat per part de les persones que se salten el confinament en altres circumstàncies. I també per part de l’Ajuntament del Vendrell, que ha contribuït de manera molt clara a fer-ho: sense anar més lluny, en un acte de la setmana passada, el Sr. Kenneth Martínez, juntament amb un bon grapat de persones, també van saltar-se el confinament per anar a felicitar un aniversari. Totes les persones que hi van participar tampoc complien les mesures de seguretat, ni les limitacions de circulació de persones establert pel decret d’alarma. També s’observen cada dia més persones transitant pel centre del Vendrell, i en aquest sentit volem apel·lar al seny i la responsabilitat de la població.

Des de Som Poble-ERC volem manifestar que no podem abaixar la guàrdia davant la pandèmia de la COVID-19. De moment l’única arma efectiva que tenim al nostre abast és la responsabilitat individual com a mètode de protecció col·lectiva, i aquesta mesura es troba per sobre de qualsevol llibertat de culte religiós o de qualsevol altre caire.

Des de Som Poble-ERC exigim que s’investiguin les causes que van propiciar l’aglomeració de persones amb la probabilitat que esdevingui un focus de contagi, i que s’aclareixin responsabilitats per l’autorització donada. Així mateix demanarem tota la documentació i els oportuns aclariment a l’alcalde del Vendrell atès que les explicacions exposades en la seva declaració institucional deixen més ombres que llums en relació a aquest esdeveniment.

També volem manifestar el nostre compromís ferm amb l’antifeixisme i l’antiracisme, i no permetrem ,de cap de les maneres, que aquest fet s’utilitzi per criminalitzar a cap col·lectiu o comunitat de la nostra vila.

Post a comment