Demanem un reforçament dels serveis de transport per carretera entre El Vendrell i Barcelona

Davant les obres del corredor Mediterrani que suposaran una reducció del Servei a un  tren per hora  a través de la línia de Rodalies R4,  que uneix la nostra ciutat amb el cinturó industrial de Barcelona, demanem a l’ajuntament de Vendrell que treballi per millorar les connexions per carretera a través delsdiferents serveis per reduir els efectes d’aquest retall als serveis ferroviaris.

Des del grup Som Poble – Esquerra Republicana veiem amb preocupació la retallada de serveis Rodalies per les obres del corredor Mediterrani que deixaran al nostre municipi amb un tren per hora des de Sant Vicenç de Calders fins a Barcelona  per la línia interior i la retallada d’altres serveis que afectarà els usuaris de la línia R4 com és el cas de la reducció del servei dels trens de la línia R1 entre Barcelona i Molins de Rei que farà que aquestsusuaris facin servir la R4. A més, la durada del trajecte des de l’estació de Sant Vicenç o el Vendrell fins a Barcelona (Plaça Catalunya) s’allargarà fins a un total de dues hores, a les quals segurament caldrà sumar-hi els retards habituals del servei de Rodalies.

Aquestes limitacions suposen un nou greuge envers un municipi i una comarca que sempre han comptat amb importants deficiències en la freqüència i qualitat del transport públic. Cal treballar per a reforçar puntualment el transport cap a Barcelona i altres municipis del nostre entorn, però també per aconseguir un servei de tren adequat a un municipi de 37.000 habitants i que compta amb una situació privilegiada entre Tarragona i Barcelona, una situació que, no obstant, no es pot aprofitar adequadament degut a aquestes mancances en el transport, fet que dificulta també l’accés a la feina o a l’estudi de molts vendrellencs i vendrellenques.

El nostre grup considera molt necessari reduir els problemes derivats de les obres del corredor del Mediterrani,  millorant les connexions dels serveis de transport públic per carretera per tractar de minimitzar les afectacions als usuaris del nostre municipi i per aquest motiu demana a l’ajuntament que treballi per aconseguir millors connexions d’autobús amb Barcelona. Per altra banda, denunciem que hi hagi una priorització tan clara del transport de mercaderies i de l’alta velocitat, mentre que el servei de Rodalies i de Mitja distància, els que utilitzen la immensa majoria dels veïns i veïnes, es trobin des de fa anys en una greu situació de manca d’inversió.

Des del nostre grup esperen que la regidoria de transport de l’ajuntament de Vendrell treballi pertrobar solucions de millora de les connexions amb Barcelona per als usuaris del municipi.

Post a comment