Som Poble-ERC reclama el Pla d’Aparcaments i una rebaixa de tarifes del pàrquing de la plaça Pep Jai

Som Poble-ERC presentarà al proper Ple de l’Ajuntament del Vendrell una proposta de resolució per abordar els problemes d’aparcament al municipi.

En primer lloc, Som Poble–ERC considera que cal fer d’una vegada per totes el Pla d’Aparcaments del municipi, tal com està aprovat pel ple. Es tracta d’una condició prèvia a qualsevol actuació irreversible en aquest àmbit. El problema de l’aparcament s’ha de treballar de forma planificada i amb una estratègia alineada amb el pla de mobilitat. No es poden fer propostes improvisades que després resultin contradictòries o condicionin negativament la planificació del municipi en un context de transformació urbanística com el que es planteja amb la revisió del POUM. Molt menys si es proposen grans obres i fortes inversions sense estudis previs de funcionalitat, viabilitat i sostenibilitat ambiental.

En segon lloc, cal prendre mesures per pal·liar els problemes d’accessibilitat plantejats pel comerç del centre de la vila. En aquest sentit el grup municipal de Som Poble-ERC proposa adequar les tarifes del pàrquing de la plaça Pep Jai per potenciar la seva utilització.

Les noves tarifes que proposen són de 0’033 euros per minut, amb un màxim de 4 euros al dia, descomptes pels clients que consumeixin als comerços i restauració del centre del Vendrell i bonificació pels usuaris de cotxes elèctrics.

La mesura proposada ajudarà a apropar els ciutadans del Baix Penedès al centre del Vendrell, dotant-los d’un aparcament cèntric a un preu raonable. D’aquesta manera s’afavoreix l’activitat dels comerços i la restauració locals que s’han vist greument afectats per la crisi de la Covid19 i es pot millorar l’ocupació d’aquest aparcament.  

Som Poble-ERC presenta aquesta proposta amb la voluntat de col·laborar amb el Govern del Vendrell per transformar la vila i treballar per millorar la vida dels convilatans i convilatanes.

Post a comment