El pressupost municipal, una oportunitat perduda

El grup municipal de Som Poble – ERC el Vendrell ha votat en contra de l’aprovació inicial dels pressupostos municipals de 2023, en el ple celebrat el dilluns 17 d’octubre. El pressupost de l’equip de govern del PSC insisteix en el rumb equivocat. No incideix en els problemes de fons del Vendrell: fer promoció econòmica i comercial, polítiques d’ocupació, un pla d’habitat he, , una estratègia de convivència, seguretat i civisme que prioritzi la mediació i amb educadors de carrer… El pressupost tampoc recull la majoria de les mesures pactades en el pla Reactivem de 2020 per superar els efectes de la pandèmia. En canvi anuncia la realització incerta d’obres públiques en base a prorrogar l’endeutament municipal (7 anys) i a algunes subvencions externes. I a ningú se li escapa que s’està pensant en les eleccions municipals de maig.

En definitiva el debat del pressupost del 2023 va reproduir, amb números sobre la taula, el debat de l’estat de la vila del gener passat. Defensant un model de ciutat alternatiu i una forma diferent de fer política, Som Poble – ERC el Vendrell va votar en contra d’aquest projecte de pressupost. Però a aquesta situació s’hi va arribar després d’un intent frustrat de negociació amb el PSC, que es va negar a facilitar la seva proposta i es va aixecar de la taula sense entrar en tractes. Res de nou tenint en compte què, dels quatre pressupostos del mandat, en dos ni tan sols van obrir l’oportunitat de negociar i en els altres dos no han passat dels gestos sense compromís.

Tal com va exposar el portaveu del grup municipal, Marc Robert, “és una oportunitat perduda” perquè “vostès insisteixen en un camí sense sortida”, i va recordar que aquest pressupost l’haurà de gestionar el govern que surti de les eleccions de maig de 2023, en que va augurar un canvi de govern necessari  per la vila. El portaveu del PSC, Cristhian Soriano, va acusar Som Poble – ERC el Vendrell de votar pensant en les eleccions. Un despropòsit venint d’un govern que fins i tot durant la pandèmia sortia al carrer a repartir flors i amb el Mickey Mouse per fer-se fotos.

Post a comment