Som Poble – ERC el Vendrell demana un pla estratègic de millora integral dels espais públics

Al Vendrell li cal un pla integral de millora dels espais públics, ben planificat, organitzat per barris i elaborat amb la participació dels veïns, per prioritzar les inversions d’acord amb els problemes que més els amoïnen.

Per això el grup municipal de Som Poble – ERC el Vendrell ha presentat una moció al Ple de dilluns 30 de gener, proposant l’elaboració d’un pla estratègic de millora dels espais públics de la Vila, a curt i llarg termini.


Amb la falta d’inversions i el pas dels anys el deteriorament de l’espai públic s’ha accentuat. Amb un pressupost de 200.000 € l’Ajuntament acaba d’executar un “Pla renove d’asfalt i voreres” en una sèrie de carrers de diferents barris del Vendrell. El resultat és que s’han fet reparacions a mitges i s’ha perdut l’oportunitat de fer net de molts problemes que dificulten el dia a dia dels veïns. S’han deixat carrers asfaltats a mitges, per franges, o voreres sense fer accessibles els passos de vianants. S’han comès errors de planificació, com voler destinar 105.000 € a asfaltar el pàrquing de l’estació de Sant Vicenç de Calders i no poder-ho fer per ser zona verda, o deixar d’arreglar carrers que els veïns consideren més urgents que els fets.

La moció també planteja que es millori l’aplicació per mòbils (APP) “Cuidem el Vendrell”. Actualment, permet comunicar a l’Ajuntament incidències, però també hauria de servir perquè els veïns participin activament en la presa de decisions.

Alhora es demana que, d’acord amb el principi de transparència, es facin públiques les dades de les incidències comunicades i el seguiment de les actuacions generades.

Post a comment