Proposta de Som poble-ERC per impulsar l’esport a la vila

Actualment, l’esport té un paper fonamental com a eina de transformació social. És essencial potenciar aquesta dimensió per millorar en tots els àmbits, però al Vendrell manca un projecte esportiu de ciutat. Per això l‘objectiu de ser la Capital Europea de l’Esport en aquest mandat ha d’anar de la mà d’una estratègia i un pla d’acció en matèria esportiva, elaborat per experts i amb la participació activa de les entitats i els col·lectius d’usuaris. És temps de desenvolupar una estratègia a llarg termini en sintonia amb les necessitats de la ciutat i amb un enfocament global i inclusiu.

Entre altres mancances cal recordar que està pendent des del 2021 l’elaboració d’un reglament d’usos dels equipaments i instal·lacions esportives, un mandat urgent aprovat pel Ple i pel que existeix una comissió d’estudi que no s’ha reunit mai. Igualment, l’estat actual de les instal·lacions esportives del CEM Camp d’esports necessita una renovació urgent per garantir la seguretat dels usuaris, millorar l’accessibilitat i la qualitat dels equipaments. El pavelló té goteres que perjudiquen el parquet, els vestuaris dels diferents equipaments són molt deficients i cal resoldre els problemes d’accessibilitat. Finalment, cal revisar el nom de les diferents instal·lacions.

Més enllà dels equipaments, cal tenir un programa d’activitats esportives, en especial les dirigides als joves en edat escolar, que aprofiti al màxim les instal·lacions existents. I també és important que les entitats esportives rebin les subvencions endarrerides des de la temporada 2021-2022.

Per tot això el grup municipal de Som poble – ERC ha presentat una proposta de resolució a debatre en el pròxim ple per adoptar els següents acords:

1. El govern municipal iniciarà els treballs per a l’adopció de l’Estratègia i el Pla d’acció en matèria esportiva del Vendrell 2025-2035.
2. El govern municipal adoptarà el Pla urgent de manteniment, renovació i accessibilitat de les instal·lacions esportives municipals.
3. El govern municipal realitzarà una recerca activa de fons de finançament relacionats amb l’esport per part d’altres institucions, entitats i empreses.
4. La regidoria d’esports realitzarà una recerca activa de programes esportius per a totes les edats i sectors de la societat, promoguts per altres institucions.
5. S’iniciarà el procediment, escoltant les entitats esportives i els usuaris dels equipaments esportius, per canviar el nom del Complex esportiu camp d’esports, tenint en compte la proposta de Deborah Font Jiménez presentada pel grup municipal de Som poble – ERC – AM amb el consens amb diverses entitats usuàries de les instal·lacions esportives del Complex esportiu camp d’esports.
6. La regidoria d’Esports prioritzarà l’abonament de les quantitats pendents de les subvencions de les convocatòries dels anys 2021 i 2022 i agilitzarà la tramitació de les subvencions de l’any 2023 per evitar comprometre el futur i la viabilitat de les entitats esportives.
7. El govern municipal revisarà anualment les Bases reguladores de subvencions a clubs i entitats esportives municipals.
8. El govern municipal del Vendrell haurà d’informar en el termini de tres mesos al Ple de l’ajuntament sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades per donar compliment a la present resolució.

Post a comment