Som Poble-ERC demana explicacions a l’equip de govern del Vendrell per l’anul·lació de la festa Farrastoltes i les mesures de seguretat del Pavelló del Club d’Esports

Des de Som Poble-ERC hem rebut diverses queixes per part de diferents persones lamentant l’actitud de l’equip de govern de l’Ajuntament del Vendrell amb motiu de la denegació d’autorització per a realitzar la festa Farrastoltes que s’havia de celebrar el passat divendres 21 de febrer i que ja havia venut les prop de 1500 entrades disponibles. Segons els organitzadors, des del primer moment van anar presentant tota la documentació sol·licitada per l’Ajuntament, en aquesta ocasió amb requeriments que mai s’havien demanat en altres esdeveniments similars. Més concretament, per les característiques de l’esdeveniment, amb més de 500 persones en un espai tancat, calia realitzar un pla específic de seguretat que requeria un informe favorable de bombers. Aquest pla es va presentar en temps i forma i es van atendre les condicions establertes pel Cos de Bombers. Totes menys les que feien referència a les boques d’aigua per incendis que pel que sembla havia de disposar el Pavelló i que resulta que no estan operatives. Per resoldre la situació, des del Cos de Bombers els hi oferien l’alternativa de cobrir aquesta mancança amb un camió cisterna d’aigua d’unes dimensions determinades. En un temps rècord els organitzadors també van aconseguir-ne una, però finalment, des de l’Ajuntament no els hi van concedir l’autorització al·legant, pel que sembla, que necessitaven el consentiment definitiu dels bombers per escrit. Aquesta decisió última es va produir a poques hores d’iniciar-se la festa, el mateix divendres, provocant un daltabaix a l’organització atès que ja no era possible contactar amb el Cos de Bombers per poder obtenir aquest informe escrit.


Ara per ara, dimarts al migdia, segons informacions de l’organització, encara no tenen el vistiplau definitiu de l’Ajuntament per poder celebrar la festa ajornada per aquest divendres que ve, tot i les promeses de paraula realitzades.

Davant d’aquests esdeveniments, des de Som Poble-ERC ens fem les següents preguntes, que també hem adreçat oficialment per escrit a l’equip de govern:

El Pavelló d’Esports es va remodelar fa escassament un any i mig amb una inversió de 1.300.000 euros de diners públics, i segons va informar l’Ajuntament, entre d’altres, amb l’objectiu de posar al dia les mesures de seguretat reglamentàries. Per tant, quin és el motiu pel qual no estan operatives les boques per incendis que els bombers requereixen?
Com és que des d’aquesta remodelació del Pavelló s’han realitzat actes similars als d’aquesta festa anul·lada en els que els requisits de seguretat no han estat els mateixos? Sense anar més lluny, per exemple, el Carnaval Infantil amb més de 600 persones celebrat just a l’endemà de quan havia de celebrar-se la Farrastoltes? No requeria aquesta celebració les mateixes mesures de seguretat?

L’ajuntament no sabia les mesures de seguretat necessàries per aquest tipus d’esdeveniment? Per què no es va informar amb suficient antelació als organitzadors sol·licitants de la instal·lació d’aquests requisits, i així poder disposar del temps suficient per donar-ne compliment?

En espera que s’aclareixin tots aquests dubtes, que molta gent es formula, ens preguntem si aquesta decisió que ha afectat a un esdeveniment que amb molt d’esforç han creat els organitzadors, no ha estat una decisió arbitrària, i lamentem l’actitud molt poc proactiva i amb ganes de cercar solucions mostrada pels representants municipals. Decisió que no aporta una imatge positiva i optimista del nostre municipi, malgrat els esforços de la societat civil d’organitzar actes que permeten gaudir d’activitats d’oci ben pensades, per la gent jove i a prop de casa.

I així mateix requerim a l’equip de govern que faci els passos necessaris perquè la Farrastoltes es pugui realitzar amb normalitat aquest proper divendres, i estableixi amb claredat quines són les mesures de seguretat necessàries per aquest i tots els altres esdeveniments similars que es vulguin realitzar ens els equipaments disponibles al municipi. 

Post a comment