Petició a la Generalitat perquè retiri l’acusació contra Josant i en defensa del dret de manifestació

Els grups municipals de Podem, Primàries, Junts pel Vendrell i Som Poble-ERC presenten al ple de dilluns 25 de maig una moció conjunta perquè l’Ajuntament del Vendrell demani al govern de la Generalitat que es retiri com a part acusatòria en el procés judicial contra Jose Antonio Valverde Ramírez, “Josant”.

Josant és un vendrellenc, actualment veí de Vilanova i la Geltrú, que el dia 16 de juny serà jutjat per haver participat en les manifestacions pacífiques de protesta contra el Consell de Ministres que es va fer a Barcelona el 21 de desembre de 2018. Concretament Josant va participar en els talls intermitents de trànsit que es van fer a la Ronda Litoral i que es desenvolupaven pacíficament amb la mediació dels Mossos d’Esquadra. A pesar d’això en unmoment determinat el Mossos van iniciar un desallotjament per la força que poc després van aturar i la manifestació i els talls de trànsit van continuar sense més incidents.

En l’atestat sobre els fets els Mossos van identificar Josantcom un dels manifestants. Tot i que en cap moment el van detenir i sí el van autoritzar a continuar participant en la manifestació, la Fiscalia i la lletrada de la Generalitat de Catalunya l’acusen de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat, un delicte lleu de lesions, i un delicte de danys. Unes acusacions que podrien comportar anys de presó per l’acusat.

La petició d’absolució del Josant forma part de la lluita en defensa del dret de manifestació i de respecte dels drets fonamentals en el context d’un ambient de criminalització de la protesta i la dissidència. Per aconseguir l’absolució és important que la Generalitat retiri l’acusació i aquest és el sentit del necessari pronunciament de l’Ajuntament del Vendrell com ja ho ha fet l’Ajuntament de Vilanova i altres del Penedès i el Garraf.

La moció presentada també expressa la solidaritat i suport a Josant i la seva família, demana a les autoritats estatals i autonòmiques que aturin la repressió contra els qui defensen els Drets Fonamentals i proposa comunicarl’acord de l’Ajuntament al Govern, al Parlament, a la fiscalia, al jutjat i a la resta d’ajuntaments de la vegueria del Penedès.

Podeu veure i descarregar el text literal de la moció aquí

Post a comment