Aprovades les propostes de Som poble-ERC per la millora de l’espai públic i per fer la vila més inclusiva i accessible

El Ple de l’Ajuntament del 30 de gener ha aprovat dues mocions del grup municipal de Som Poble – ERC el Vendrell. La primera per l’elaboració d’un pla estratègic de millora dels espais públics de la vila i la segona perquè tots els grups municipals assumeixin el compromís de crear, en el proper mandat, la Regidoria de capacitats diverses i accessibilitat, amb una dotació econòmica i de personal tècnic suficient per fer que el Vendrell esdevingui una vila inclusiva i accessible per tothom.

 

Marc Robert, portaveu de SP-ERC durant la valoració del Ple

Es tracta de propostes positives per a la millora de la vila. És especialment important que s’aprovés per unanimitat la proposta de crear la regidoria de capacitats diverses i accessibilitat, ja que compromet als grups municipals a desenvolupar en els pròxims quatre anys el pla municipal d’accessibilitat. Tot i això, aquests és un compromís polític que dependrà de la voluntat del govern que es constitueixi després de les eleccions del 28 de maig.

El ple va estar marcat per l’actitud del govern què, a falta d’arguments per rebutjar les mocions de l’oposició, es va dedicar a atribuir-se els mèrits d’aquestes. Així, per aprovar la proposta per a la millora dels espais públics va posar com a condició es digués que ells “ho han fet bé”. En el tema de la inclusió i accessibilitat, fins a sis membres del govern van detallar actuacions que semblaven demostrar que no calia un pla municipal… per acabar votant a favor. Per respondre a la proposta d’elaboració d’un pla estratègic pel cotxe elèctric, presentat per Junts pel Vendrell, es va argumentar que s’està elaborant l’inventari de camins… En definitiva l’equip de govern es va instal·lar en el paper d’oposició de l’oposició, allargant innecessàriament fins a sis hores la sessió del Ple municipal.

Post a comment