Som Poble-ERC no comparteix la decisió d’excloure la resta dels grups de l’oposició al Consell d’administració d’Aigües del Vendrell

Davant l’anunci del govern municipal del PSC-PP del Vendrell de la seva proposta de representants de l’Ajuntament al Consell d’Administració d’Aigües del Vendrell, volem manifestar el següent:

– Des de SP-ERC no compartim l’opció escollida pel govern de limitar la representació dels grups de l’oposició al Consell d’Administració d’Aigües del Vendrell a només el nostre grup municipal, com a principal força de l’oposició. Pensem que, respecte a la situació actual en què tots els grups municipals érem membres del Consell d’Administració, és un pas enrere i contrari a la pluralitat democràtica que ha d’existir en els òrgans de decisió de les empreses públiques o amb participació majoritària de l’Ajuntament com és Aigües del Vendrell. Així ho vam comunicar al president de l’empresa, el Sr. Alfons Herrera, regidor del PSC.

– Malgrat això, i davant de la disjuntiva que ens plantejava el govern, en què havíem d’escollir entre o participar només nosaltres o deixar fora a tota l’oposició, i després de valorar-ho molt, hem decidit assumir la responsabilitat que ens correspon i esdevenir un dels set membres del Consell d’administració d’Aigües del Vendrell, càrrec no renumerat, i que ens situa en un Consell en franca minoria, amb 3 consellers del Govern de PSC-PP i 3 d’Aqualia, que sempre acaben votant el mateix. I ho farem, amb el nostre vot i la nostra veu, per tal de defensar una gestió eficaç i eficient d’un servei bàsic que gestiona un recurs essencial per la vida com és l’aigua. I aportar d’aquesta manera la nostra visió en la millora de la gestió d’aquesta societat. Gestió que en aquesta legislatura ha de prioritzar sí o sí l’estalvi d’aigua i la reducció de les pèrdues de prop del 40% que existeixen en la xarxa de transport i distribució de l’aigua al municipi. En aquests dos aspectes fonamentals s’han d’orientar les inversions, i disposem d’una eina potent, com és el Pla de conservació de l’aigua del Vendrell, impulsat pel nostre grup municipal, com a full de ruta per aconseguir-ho.

Finament, hem informat de la situació a la resta de grups municipals de l’oposició democràtica i els hi hem ofert traslladar les seves opinions i propostes a les reunions del Consell. I reiterem la nostra disconformitat a la proposta del govern, molt diferent a la que aplicaríem si governéssim on mantindríem la participació de tots els grups municipals al Consell d’administració d’Aigües del Vendrell.

Post a comment