Som Poble – ERC proposa elaborar un pla d’actuació per posar fi a la discriminació dels nuclis marítims

A partir de la constatació del malestar del veïnat dels nuclis marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs per la situació de deixadesa de l’espai públic i les dificultats per accedir als serveis bàsics, el grup municipal de Som Poble – ERC ha presentat una proposta al Ple municipal del Vendrell per fer una diagnosi de la situació i elaborar un pla d’actuació per millorar les mancances que s’hi detectin.

La proposta de resolució planteja que el govern municipal afronti la situació en col·laboració amb les entitats d’aquests nuclis i amb participació dels interessats en un termini de sis mesos. Un cop aprovat el pla de millora, l’ajuntament farà un seguiment semestral i informarà el veïnat. A més la proposta de resolució de Som Poble – ERC planteja la necessitat de fer, en el termini d’un any, un procés de reflexió sobre el model de descentralització administrativa i de govern d’aquests nuclis, amb la implicació de tots els grups municipals, a més de la participació ciutadana.

La llista de greuges que plantegen les entitats veïnals dels tres nuclis és llarga i s’arrossega de fa anys. Tot això ha provocat un sentiment de marginació, de recels respecte al centre urbà del municipi, on es concentren la majoria dels serveis, i de desconfiança en l’Administració municipal en veure que la situació lluny de millorar, està empitjorant.

La proposta de Som Poble – ERC vol que es posi fil a l’agulla per solucionar els problemes reals de les més de 5000 persones que viuen als nuclis marítims i recuperar així la confiança de la ciutadania. La condició necessària és obrir un diàleg, fer participar a les entitats veïnals i la ciutadania afectada en la detecció i solució dels problemes que els hi afecta, i obligar al govern municipal a rendir comptes regularment de les seves actuacions

La proposta de resolució presentada demana que el govern informi al Ple sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades en el termini de tres mesos.

Post a comment