Som Poble-ERC proposa l’aprovació urgent d’una ordenança municipal que reguli l’ús dels patinets elèctrics i la realització de campanyes de control, de conscienciació i d’educació viària al vendrell per posar remei a l’increment d’accidentalitat i els problemes de convivència que s’estan generant

El Grup Municipal Som Poble – ERC – AM ha presentat per al Ple municipal del proper dilluns 18 de desembre una Proposta de resolució per a l’elaboració d’un Ordenança municipal reguladora de la circulació de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i l’adopció d’altres mesures complementàries que permetin l’ús cívic i respectuós d’aquests tipus de vehicles al Vendrell, especialment dels patinets elèctrics.

Som Poble – ERC – AM és conscient de l’aparició de nous mitjans de transport i de les noves tendències en la mobilitat urbana i els desplaçaments. Els anomenats Vehicles de Mobilitat personal (VMP) són cada cop més freqüents als carrers del nostre municipi, on és innegable la popularització massiva dels patinets elèctrics.

En aquest context, s’ha constatat la falta d’informació que té la ciutadania sobre les normes d’ús i de circulació d’aquests tipus de vehicles i també s’ha observat un increment d’incidents de trànsit i de conflictivitat relacionada amb l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal.Per això, en la línia del que estableixen la normativa estatal existent, les recomanacions del Servei Català de Trànsit i el propi Pla Local de Seguretat Viària, ésnecessària l’elaboració d’una Ordenança municipal que reguli la circulació dels VMP al  Vendrell i l’adopció d’altres mesures complementàries.

L’aprovació d’una Ordenança per al Vendrell permetrà tenir criteri propi respecte d’alguns aspectes claus sobre l’ús d’aquests tipus de vehicle que han de ser concretats pels propis municipis, com per exemple l’ús del casc i la identificació de les zones per on han de circular aquests tipus de vehicles.

Tan necessària és l’aprovació de l’Ordenança municipal, com la realització de campanyes de difusió de la mateixa, perquè d’una altra manera l’adopció de l’ordenança esdevindrà inútil. La posterior divulgació de la normativa vigent reduirà la confusió existent, perquè la ciutadania no coneix de manera exacta quines són les normes a seguir enla conducció d’aquest tipus de vehicles, i sobretot, dels patinets elèctrics.

Finalment, amb relació a la pedagogia i seguint l’exemple d’altres municipis, Som Poble – ERC del Vendrell proposa reforçar les accions divulgatives als centres educatius i la construcció d’un circuit d’educació viària infantil que permeti als més menuts posar en pràctica els diferents coneixements que s’imparteixen en les diverses campanyes des dels centres o des de la Policia Local d’una manera més lúdica.

Post a comment