Som Poble – ERC proposa l’elaboració d’un Pla d’acció municipal 2023-2027 com a full de ruta per al futur del Vendrell

El grup municipal de Som Poble – ERC considera que aquests sis primers mesos, amb un govern de dos partits tan diferents com el PSC i el PP, ha provocat un allau d’anuncis inconnexes i de dubtosa
utilitat, que pretenen amagar la inexistència d’un projecte clar que serveixi per revertir la situació de crisi i degradació que pateix el Vendrell.

Per aquest motiu, el grup municipal de Som Poble – ERC ha presentat una proposta al Ple de l’ajuntament per a que s’aprovi un Pla d’acció municipal 2023-2027, que ha de servir com a full de ruta per establir cap a on va el Vendrell.

El Pla d’Acció Municipal del Vendrell ha de permetre governar de manera més transparent i sense improvisar, tenint clares les prioritats, reduint el clientelisme que afavoreix uns pocs i aprofitant millor les oportunitats.

Són molts els beneficis que tenen els Plans d’Acció Municipal, tal i com s’ha pogut comprovar en els municipis on s’han implantat, com per exemple:

– Permet programar el govern amb referència a plans i projectes de legislatura, organitzant les actuacions municipals en línia amb els objectius del projecte polític de l’equip de govern.

– Assegura la coherència política de l’actuació municipal, mantenint la implicació a través del debat de continguts, especialment als governs de coalició, com és el cas del municipi del Vendrell.

– Dota d’una guia per a la presa de decisions, clarificant els reptes principals dels responsables municipals i prioritzant l’assignació de recursos per al seu desenvolupament.

– Genera confiança social, perquè permet explicar a la societat els projectes de desenvolupament municipal i el seu sentit, fomentant la transparència i la credibilitat.

– Facilita la coordinació interna, orientant i integrant els esforços de les àrees municipals en una direcció comuna.

– Garanteix el compliment dels compromisos polítics, facilitant el seguiment mesurable dels compromisos adquirits al programa electoral.

La proposta de Som Poble – ERC demana al govern municipal del Vendrell l’elaboració del Pla d’Acció Municipal 2023-2027, que haurà d’incloure: els objectius estratègics del mandat, les principals accions que es duran a terme, els terminis d’execució de les accions, així com els mecanismes per fer el seguiment del compliment de les accions i
els indicadors que serviran per comprovar que s’han assolit els objectius previstos.

El grup municipal de Som Poble demana també que el Pla d’Acció Municipal s’elabori de manera transparent amb un procés de participació ciutadana, que escolti la ciutadania i les entitats del
Vendrell.

La proposta de resolució presentada demana que el govern informi al Ple sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades en el termini de tres mesos.

Post a comment