El Govern del PSC-PP deixa escapar una subvenció de l’ACA de 300.000 euros per reparar fuites d’aigua


En la primera convocatòria d’ajuts per millorar l’eficiència de les xarxes s’hi han acollit el 75% dels municipis de Catalunya, entre ells la majoria dels del Camp de Tarragona i la Vegueria Penedès


El passat mes d’agost des de Som Poble-ERC vam presentar una proposta al Ple, aprovada per unanimitat,  per acollir-nos a la línia d’ajuts que va obrir l’Agència catalana de l’aigua (ACA) per millorar la xarxa d’abastament d’aigua dels municipis. Aquests dies s’ha donat a conèixer els municipis beneficiaris d’aquests ajuts, que s’han repartit un total de 128 milions d’euros. I entre ells no hi surt el Vendrell, l’únic municipi del Baix Penedès,amb Bonastre, que no ha sol·licitat aquest ajut. I no és precisament perquè n’anem sobrats, ni d’aigua ni de recursos.Una nova oportunitat perduda en un context especialment difícil pel que fa a la gestió de l’aigua en el nostre municipi: 

– Perdem prop del 40% de l’aigua en la xarxa de transport i distribució: 4 de cada 10 litres d’aigua que prenem dels aqüífers o comprem del transvasament de l’Ebre no arriba a les aixetes de les cases.

– Els aqüífers que ens proporcionen la meitat de l’aigua que consumim estan al límit, amb risc de sobrexplotació o per contaminació per nitrats.

– L’empresa Aigües del Vendrell, que gestiona l’abastament d’aigua acumula un milió d’euros en pèrdues en els tres darrers exercicis

– El rebut de l’aigua s’ha incrementat un 40% aquest any, per tapar aquests forats i per la mala gestió i deixadesa del govern del PSC-PP

– El Pla de conservació de l’aigua que es va redactar a petició del nostre grup municipals s’està quedant en un calaix i no s’ha establert un pla per desplegar-ne les propostes. 

Per tots aquests motius trobem del tot inacceptable que anem perdent oportunitats com aquesta en un context general d’emergència per sequera. I reclamem al govern del PSC-PP que apliqui les mesures contemplades en el Pla d’estalvi i conservació de l’aigua com a millor garantia per assegurar l’abastament d’aigua al Vendrell i la preservació dels aqüífers.

Post a comment